Nadziewane Kwiaty Cukinii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanych kwiatów cukinii. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Na $5.97 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście selera, szczypiorek, kwiaty cukinii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nadziewane i smażone kwiaty cukinii, Ricotta Nadziewane Kwiaty Cukinii, oraz Smażone Nadziewane Kwiaty Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Połówki liści chard wzdłuż i usunąć grube żebra i łodygi.
Pokroić żebra i łodygi w 1/4-calową kostkę i przenieść 3/4 szklanki do dużej miski; wyrzucić resztę. Blanszować liście chard we wrzącej wodzie, aż tylko zwiędną, o 10 sekund.
Przełożyć liście chard do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia, następnie odcedzić i osuszyć.
Doprowadzić wodę w rondlu z powrotem do wrzenia.
Dodaj pokrzywy i blanszuj przez 1 minutę (10 sekund, jeśli używasz szpinaku).
Odcedzić i odświeżyć w lodowatej wodzie, następnie odcedzić i wycisnąć do sucha. Grubo posiekać pokrzywy i dodać do łodyg chard, wraz z pietruszką, szczaw, szczypiorek, cukinia, lubczyk, tymianek, czosnek, Pecorino, bułka tarta i 4 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.
Zrób szczelinę z boku każdego kwiatu cukinii i zatrzaśnij słupki w środku.
Rozłóż liście chard na powierzchni roboczej i wklep całkowicie do sucha. Łyżka równej ilości nadzienia na każdym liściu. Lekko nacisnąć i doprawić solą i pieprzem. Ciasno zwinąć chard pozostawia cygara stylu. Wypchaj chard rolls na 12 kwiatów cukinii. Ostrożnie dopasuj je do pozostałych 12 kwiatów, nakładając płatki na uszczelnienie.
Ułóż kwiaty, szew z boku w dół, na dużej patelni w jednej warstwie.
Dodać 1/2 szklanki wody i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i doprowadzić do duszenia. Przykryć szczelnie i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż po prostu miękkie po przekłuciu nożem, o 10 protokół. Odkryć i gotować, aż płyn zmniejszy się do 3 łyżki stołowe, o 2 minuty dłużej.
Kwiaty cukinii przełożyć na talerz i na wierzch polać sokami z patelni.