Nadziewana Pieczona Czerwona Papryka
Nadziewane pieczone czerwona papryka może być tylko przystawka szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Mieszanka kuskusu, szpinaku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Pieczona Faszerowana Papryka, oraz Południowo-Zachodnia Pieczona Faszerowana Papryka.
Instrukcje
Piecz paprykę na otwartym płomieniu kuchenki gazowej, obracając je szczypcami, aż skórki są czerniejące, przez około 2-3 protokół; lub piecz je na stojaku pod brojlerem 2 cale od ciepła, obracając je co 5 minut, przez około 15 protokół.
Paprykę przełożyć do miski, przykryć folią i ostudzić. Gdy ostygnie wystarczająco, paprykę obrać od końca łodygi, ostrożnie odciąć wierzchołki nożem do parkowania i wypłukać wszelkie nasiona. Odstawić.
Lekko posmarować smażoną patelnię oliwą z oliwek; umieścić na średnim ogniu. Podsmaż czosnek, aż zacznie się złoty, o 1 minutę.
Dodać szpinak; gotować na średnim ogniu, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszaj sok z cytryny i sól; umieść szpinak w misce. Rozgrzej piekarnik do 35
W małym garnku ugotować kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (około 5 minut). Za pomocą szpatułki dodać kuskus i ser feta do zwiędłego szpinaku i dobrze wymieszać.
Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Paprykę obficie napełnić farszem kuskus-szpinak i ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec na centralnym stojaku przez około 8 minut.