Nadzienie z szałwii z orzechów laskowych (opcjonalnie bezglutenowe)

Nadzienie z szałwii z orzechów laskowych (opcjonalnie bezglutenowe) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Mieszanka ząbków czosnku, sól i pieprz, koper włoski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zdrowe i bezglutenowe Gingersnaps (opcjonalny dodatek białka!), Muffinki Owsiane Z Żurawiną Pomarańczową (Opcjonalnie Bezglutenowe), oraz Bananan Almond Meal Muffins (Bezglutenowe + Opcjonalnie Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni.
Pokroić bochenek chleba w szorstką kostkę, w dowolnym miejscu od 1/2 cala do 3/4¾ cala kawałki.
Rozłóż kostki chleba na blasze i tosty je w piekarniku przez 10-15 minut, lub aż będą jasnobrązowe i lekko chrupiące na zewnątrz.Odstaw chleb na bok i obróć temperaturę piekarnika do 350 stopni.
Rozgrzać olej w patelni sauté na średnim ogniu i gotować cebulę, koper włoski, i czosnek, aż będą lekko przezroczyste, o 5-7 protokół.
Dodać szałwię i grzyby i gotować wszystko w dół przez 10 minut, lub aż warzywa będą ~ 50% ich oryginalnej objętości. Doprawić wszystko solą i pieprzem. posmakować, posmakować, posmakować.
Umieść kostki chleba w dużej misce i wymieszać w gotowanej mieszaninie wegetariańskiej. Upewnij się, że wszystko dobrze wymieszać, nie gigantyczne kieszenie chleba lub warzywa wiszące na własną rękę.
Wlać wywar wegetariański i dwa jajka (unscrambled) na mieszaninie chleba i wszystko wymieszać jeszcze raz. Chcesz, aby było wilgotne, ale nie papkowate, jajko powinno wszystko obtrzeć (pomoże to w ustawieniu farszu w naczyniu).
Farsz rozłożyć w naczyniu 9 x 13 i posypać orzechami laskowymi całą zapiekankę.
Farsz pieczemy przez 15-20 minut lub do momentu, aż chleb będzie ładnie upieczony na wierzchu i wilgotny w środku. Orzechy na wierzchu będą tostować, gdy farsz piecze i wypuszczą swój najbardziej dziękczynny aromat do Twojego domu.Weź łyżkę, indyka i śliniak. Jest Święto Dziękczynienia.