Muszki z brokułami i kiełbasą
Muszki z brokułami i kiełbasą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1053 kalorii, 44g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, paski pimiento, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Muszki i brokuły, Muszki z brokułowym Pesto, oraz Muszki z włoską kiełbasą w sosie śmietanowo-bazyliowym.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brokuły i powrócić do wrzenia. Gotować do miękkości, o 12 protokół.
Dobrze odcedzić i przełożyć do miski.
Dodać sól, pieprz i oliwę z oliwek. Rozgnieść z grubsza widelcem.
Wyjąć osłonki z kiełbas i pokruszyć mięso na dużej patelni. (Lub pokroić w plasterki i brązowe kiełbaski w osłonkach.)
Dodać 1/4 szklanki wody i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż woda odparuje, tłuszcz jest renderowany i kiełbasa nie jest już różowy nigdzie, 10 do 12 minut.
W garnku z wrzącą osoloną wodą przygotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstawić 1/2 szklanki wody z makaronem; dobrze odcedzić makaron i wrócić do garnka.
Dodać brokuły, kiełbasę, pimiento, parmezan i 1/2 szklanki wody z makaronu. Wrzucić dobrze wymieszać.
Podawać z dodatkowym parmezanem.