Muszka z kurczakiem Alfredo
Kurczak Muszka Alfredo może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 481 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ser parmigiano-reggiano, cebulę, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Muszka Alfredo z kurczakiem i brokułami, Patelnia z muszką Alfredo i Rzut muszka z kurczakiem.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż grzyby i cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wlać wino. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty. Mieszaj ser śmietankowy, aż się rozpuści.
Połącz skrobię kukurydzianą i mleko, aż będą gładkie; wmieszać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodać kurczaka, ser, bazylię, pieprz i sól; gotować i mieszać aż ser się roztopi.
Odcedź makaron; dodać do mieszanki z kurczakiem.
W razie potrzeby posyp dodatkowym serem.