Muszelki z bazylią, pomidorami i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj muszelki z bazylią, pomidorami i czosnkiem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 368 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz makaron z muszelką, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pomidory czosnkowo-bazyliowe z mozzarellą, Krewetki z bazylią, czosnkiem i pomidorami, oraz Pomidory z sosem Bazyliowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć olej, czosnek i 3/4 łyżeczki. sól w dużej misce. Posiekać 1 szklankę pomidorów i dodać do miski.
Pozostałe pomidory pokroić na pół i wymieszać; odstawić około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem makaron gotować jak opakowanie kieruje w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą.
Odcedzić makaron, oszczędzając 1 szklankę wody. Makaron wymieszać z mieszaniną pomidorową, następnie z serem i wszystko oprócz 1 łyżki. basil.
W razie potrzeby wymieszać z niewielką ilością wody z makaronu, aby uzyskać luźniejszą konsystencję.
Na wierzch posypać pozostałą bazylią i doprawić solą.