Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i chutneyem kandyzowanym

Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i chutneyem kandyzowanym
Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i Chutney kandyzowany-Pomarańczowy to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 6G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę i kandyzowany-pomarańczowy chutney, śmietanę do ubijania, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Podobne przepisy to Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i chutneyem kandyzowanym, Chutney żurawinowy i kandyzowany-pomarańczowy, oraz Czekolada Mleczna Mus Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Żółtka i sól ubić w średniej misce. Mleko zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Stopniowo ubijaj gorące mleko w mieszaninę żółtkową; wróć do tej samej patelni. Mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje, około 1 minuty (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Ubijaj, aż czekolada się rozpuści, a baza musu będzie gładka; ubijaj rumem. Fajne 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Ubij 3/4 szklanki śmietany w misce, aż uformują się szczyty; złóż na bazę musu. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubij 3/4 szklanki śmietany w innej misce, aż uformują się szczyty. Upuść 1 1/2 łyżki chutney do każdego dania deserowego. Top z 1/2 szklanki musu, 1 1/2 łyżki chutney, odrobiną bitej śmietany, i wiórków czekoladowych. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn