Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i chutneyem kandyzowanym
Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i Chutney kandyzowany-Pomarańczowy to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 6G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę i kandyzowany-pomarańczowy chutney, śmietanę do ubijania, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Podobne przepisy to Mus z mlecznej czekolady z żurawiną i chutneyem kandyzowanym, Chutney żurawinowy i kandyzowany-pomarańczowy, oraz Czekolada Mleczna Mus Pomarańczowy.
Instrukcje
Żółtka i sól ubić w średniej misce. Mleko zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Stopniowo ubijaj gorące mleko w mieszaninę żółtkową; wróć do tej samej patelni. Mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje, około 1 minuty (nie gotować).
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Ubijaj, aż czekolada się rozpuści, a baza musu będzie gładka; ubijaj rumem. Fajne 45 minut.
Ubij 3/4 szklanki śmietany w misce, aż uformują się szczyty; złóż na bazę musu. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny.
Ubij 3/4 szklanki śmietany w innej misce, aż uformują się szczyty. Upuść 1 1/2 łyżki chutney do każdego dania deserowego. Top z 1/2 szklanki musu, 1 1/2 łyżki chutney, odrobiną bitej śmietany, i wiórków czekoladowych. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.