Mus z ciemnej czekolady z kumkwatem cukrowym

Mus z ciemnej czekolady z kumkwatem cukrowym
Mus z ciemnej czekolady z cukrem kumkwat jest bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, białka jaj, kumkwaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Calamansi Mus Tartelettes Z Kandyzowanymi Kumkwatami, Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady Od Dołu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić 6 uncji słodko-gorzkiej czekolady z 1/4 szklanki wody w dużym rondlu na małym ogniu, ubijając do gładkiej. Chłodny do ledwo letniego, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Za pomocą miksera elektrycznego ubić białka w średniej misce, tworząc miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru, aż stanie się sztywny, ale nie suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wlać schłodzoną roztopioną czekoladę na białka i delikatnie złożyć. Podziel mus na 4 szklanki lub miski parfait. Przykryć; schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Wymieszać kumkwaty i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małym rondlu; odstawić 10 minut. Mieszać powoli na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubij schłodzoną śmietanę do ubijania w małej misce, aby uzyskać miękkie szczyty. Łyżka bitej śmietany na szczycie musu. Top z cukrem kumkwat i syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
KumkwatKumkwat
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn