Mus z ciemnej czekolady z kumkwatem cukrowym
Mus z ciemnej czekolady z cukrem kumkwat jest bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, białka jaj, kumkwaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Calamansi Mus Tartelettes Z Kandyzowanymi Kumkwatami, Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady Od Dołu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 6 uncji słodko-gorzkiej czekolady z 1/4 szklanki wody w dużym rondlu na małym ogniu, ubijając do gładkiej. Chłodny do ledwo letniego, około 10 minut.
Za pomocą miksera elektrycznego ubić białka w średniej misce, tworząc miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru, aż stanie się sztywny, ale nie suchy.
Wlać schłodzoną roztopioną czekoladę na białka i delikatnie złożyć. Podziel mus na 4 szklanki lub miski parfait. Przykryć; schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Wymieszać kumkwaty i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małym rondlu; odstawić 10 minut. Mieszać powoli na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Ubij schłodzoną śmietanę do ubijania w małej misce, aby uzyskać miękkie szczyty. Łyżka bitej śmietany na szczycie musu. Top z cukrem kumkwat i syropem.