Mus imbirowo-jogurtowy z bezą pistacjową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu imbirowo-jogurtowego z bezą pistacjową. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 168 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz fasolę waniliową, cukier, białka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Mus cytrynowo-imbirowy i pistacjowy tuiles, Parfait Gruszkowy Pokrojony W Kostkę Z Musem Z Greckiego Jogurtu I Ciasteczkami Imbirowymi, oraz Desery Pistacjowe Bezowe.
Instrukcje
Umieść stojak w piekarniku; rozgrzej do 121°. Wyłóż arkusz papieru pergaminowego. Używając miksera elektrycznego, w dużej misce ubijaj białka i Tatar, aż uformują się miękkie szczyty.Beat in vanilla. Stopniowo ubijaj skrobię kukurydzianą, następnie cukier, 1 łyżkę stołową na raz; kontynuuj, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w pistacje.
Rozłóż bezę na pergaminie w warstwie 1/3" (beza nie pokryje całkowicie pergaminu).
Piec bezy do chrupiące, o 55 protokół.
Niech ostygnie, a następnie rozbić wmałe kawałki. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przechowywać szczelnie.
Połączyć cukier,imbir i 1/4 szklanki wody w małym rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszającpojedynczy cukier się rozpuszcza.
Wyjmij rondel z ognia i pozwól zaparzać przez 30 minut.Odrzuć fasolę. Przykryć i schłodzić syrop imbirowy.
W małej misce, ubij razem jogurt, śmietanę i syrop imbirowy, aby zmiksować.
Wymieszać z bitą śmietaną canister.DO naprzód: może być wykonany 4 godziny do przodu.Wyluzuj. Dozuj do misek zgodnie z instrukcjami producenta. (Alternatywnie, podwójne składniki i ubij schłodzony krem na sztywne szczyty, a następnie ubij w syropie jogurtowym. Łyżka mieszanki do miski.) Top z pokruszoną bezą pistacjową.