Mus cytrynowo-imbirowy i domowe ciasteczko z wróżbą
Cytrynowy Mus imbirowy i domowe ciasteczko z wróżbą mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 695 kalorii, 7G białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony imbir, mielony imbir, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mus Cytrynowo-Imbirowy, Neely ' s Fortune Cookie Sundae, oraz Domowe Ciasteczka Z Wróżbą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu umieścić śmietanę, świeży imbir i zmielony imbir i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień i pozostawić krem na około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbir
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez noc lub do 4 dni.
3
W przypadku ciastka z wróżbą: w średniej misce ubij razem cukier i białka do połączenia.
Umieścić ciasto w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. (Ciasto będzie przechowywać w lodówce do tygodnia w szczelnym pojemniku.)
6
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Linia bardzo płaski, poziom blachy do pieczenia z matą silikonową do pieczenia lub pergaminem, i obficie spray z nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Łyżka o łyżkę ciasta na blasze i, za pomocą tylnej części łyżki lub przesunięcie szpatułki, ostrożnie rozprowadzić ciasto w okręgu 6 do 7 cali średnicy. Pierwsze kilka razy powinieneś prawdopodobnie trzymać się tworzenia tych po jednym na raz, ale gdy już to zrozumiesz, spróbuj zrobić 2 do 3 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Piec, aż tuile jest całkowicie złoty kolor na całym, 12 do 14 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Jak tylko tuile jest gotowy, wyjmij go z piekarnika i natychmiast zacznij przesuwać szpatułkę pod tuile, aby poluzować ją z arkusza. Tuile przejdzie przez kilka etapów, zanim dotrze do ostatecznego schłodzonego i chrupiącego stanu. Bezpośrednio z piekarnika jest zbyt gorący i delikatny w obsłudze. Po około 10 sekundach ujędrnia się wystarczająco, aby utrzymać swój kształt, dzięki czemu można go obsługiwać i kształtować. Pozostaje elastyczny przez 10 do 15 sekund; jest to okno możliwości pracy z ciasteczkiem. Gdy już przerobisz szpatułkę pod całym ciasteczkiem, podnieś ją i uformuj w ciasteczko z wróżbą. Jeśli poczekasz zbyt długo, ciastko zacznie twardnieć i ostygać, a następnie Twoja próba ukształtowania go spowoduje roztrzaskany bałagan. Możesz umieścić ciastko z powrotem w piekarniku na kilka sekund, aby ponownie ogrzać je w stanie giętkim. Jednak przy każdym ponownym nagrzewaniu ciastko chłodzi się jeszcze szybciej, więc polecam tylko 2 Ponowne nagrzewanie. Użyj nowej chłodnej blachy do pieczenia dla każdej partii lub schłodzić blachę do pieczenia pod chłodną wodą przed ponownym użyciem. Jeśli spróbujesz łyżkę ciasta na gorącym arkuszu, natychmiast zacznie się topić i stanie się nie do smarowania. Kontynuuj ze wszystkimi ciasta, aż masz 8 do 10 ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
10
Ostudzić przez 30 minut. Ciasteczka trzymają około dnia w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
11
Aby złożyć: kiedy będziesz gotowy do podania musu, przecedzić imbirowy ciężki krem do dużej miski do mieszania. Ubij śmietanę, aż utrzyma się szczyt. Złożyć w Lemon Curd. Podzielić na miseczki i top z kandyzowanym imbirem i ciasteczkiem z wróżbą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
Ciasteczka Z Wróżbą
Pomidory Słoneczne Nie
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
12
W średnim, niereaktywnym rondlu połącz sok z cytryny i masło, umieść na średnim ogniu i podgrzej do wrzenia. W średniej, żaroodpornej misce ubijamy jajka i żółtka do wymieszania, następnie powoli ubijamy cukier do połączenia.
Wyjąć mieszaninę soku z cytryny z ognia i stopniowo ubijać go trochę do mieszaniny cukier / jajko. Kontynuuj ubijanie gorącego płynu do mieszaniny cukier/jajko, trochę na raz, aż wszystko zostanie włączone. Po włączeniu całego gorącego płynu zawartość miski należy ponownie umieścić w rondlu i ponownie podgrzać na średnim ogniu. Gotować, ciągle mieszając drewnianą łyżką i upewniając się, aby często zeskrobać dno patelni, aby zapobiec jajeczkowaniu, przez 5 do 8 minut lub do momentu, gdy mieszanina zgęstnieje i grubo pokryje łyżkę. Aby przetestować, narysuj palec wzdłuż tylnej części łyżki; twaróg powinien przytrzymać ślad przez sekundę lub dwie, zanim się napełni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
14
Wyjąć twaróg z ognia i przecedzić go przez sito o drobnych oczkach do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-o
15
Ubić wanilią i solą. Powinieneś mieć około 3 filiżanek. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin, lub do zimna. (Twaróg można przygotować z wyprzedzeniem do 5 dni i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.)