Muffiny z Cukinii
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, babeczki z cukinią mogą być niesamowitym przepisem wegetariańskim na bazie lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu. Za 24 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. 305 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, mąki, mielonego cynamonu i oleju roślinnego. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 67% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują ulubiony chleb cukiniowy szefa kuchni w porze drzemki (lub babeczki z cukinią), babeczki z cukinią i babeczki z cukinią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Foremki do muffinów lekko natłuść olejem lub spryskaj nieprzywierającym sprayem kuchennym.
Połącz mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sól i mielony cynamon, dokładnie wymieszaj.
Wymieszaj razem mleko, lekko ubite białka, olej, miód i posiekaną cukinię.
Wlać do suchych składników i wymieszać, aż masa będzie lekko wilgotna. Ciasto powinno być grudkowate. Foremki do muffinów napełnij ciastem do 2/3 wysokości.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.