Muffiny Angielskie Na Zakwasie
Angielskie muffinki na zakwasie mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 5G tłuszczu i w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 12. Za 17 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako chleb. Mieszanka zakwasu, wody, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Muffiny Angielskie Na Zakwasie, Muffinki Angielskie Na Zakwasie Orkiszowym, oraz Pieczenie Chleba: Angielskie Muffinki Na Zakwasie.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, wody i zakwasu. Przykryj i odstaw na noc.
Połącz mleko w proszku, cukier, sól i 1/2 szklanki mąki.
Dodaj do kwaśnej mieszanki ciasta; dobrze wymieszaj. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i nie będzie już lepka, około 2-3 minut, w razie potrzeby dodając więcej mąki.
Rzuć do 1/2 cala. grubość.
Wytnij z 3-calowym. okrągły foremka do ciastek. Natłuścić blachy do pieczenia i posypać 2 łyżkami mąki kukurydzianej.
Umieść babeczki 2 w. osobno na przygotowanych blachach do pieczenia.
Posyp pozostałą mąką kukurydzianą blaty muffinek. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 45 minut.
Na lekko natłuszczonej patelni lub patelni elektrycznej gotuj babeczki w temperaturze 275° przez 10 minut. Obróć i gotuj 10-15 minut dłużej lub na złoty kolor. Podziel ostrym nożem lub widelcem i tostuj w razie potrzeby.
Podawać z masłem, dżemem lub miodem.