Muffinki z rabarbarem i cynamonem
Muffinki z rabarbarem i cynamonem zajmują około 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 24 porcje po 199 kalorii , 2 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, olej roślinny, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Jest idealne na Dzień Matki . Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Wytrawne grzanki z radicchio i prosciutto z dodatkiem słodkiego syropowego Sapa , Sałatka z awokado i pomidorów z grillowanymi krewetkami i Plasterki ziemniaków z dodatkiem młodego brie .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze pięć składników.
Wymieszaj jajko, maślankę, olej i wanilię; wmieszaj do suchych składników, aż będą wilgotne. Wymieszaj z rabarbarem. Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do połowy.
Wymieszaj składniki polewy i posyp każdą muffinkę.
Piec w temperaturze 375° przez 16–18 minut lub do momentu, aż muffinki będą gotowe.