Muffinki Z Otrębami Maślano-Rodzynkowymi
Maślano-rodzynkowe babeczki z otrębami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka margaryny, złota mąka, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Muffinki Z Otrębami Maślano-Rodzynkowymi, Po Rodzynkach Otręby Sos Jabłkowy Otręby Płatki Muffinki, oraz Muffinki Z Otrębami Z Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. nasmaruj dno tylko 12 regularnych kubków muffin ze skróceniem, spryskaj sprayem do gotowania lub linią z papierowymi kubkami do pieczenia. Lekko spryskaj papierowe kubki do pieczenia sprayem do gotowania.
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym). W średniej misce, wymieszać płatki, maślanka, rodzynki i wanilia, aż dobrze wymieszane. Ubij w oleju i jajku widelcem do wymieszania.
W innej średniej misce, wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem masła, aż dobrze wymieszane; mieszać do mieszaniny zbóż tylko do zwilżenia. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 18 do 22 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli pieczone w smarowanej patelni, odstawić 5 minut na patelni, a następnie wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Jeśli pieczone w papierowych kubkach do pieczenia, natychmiast wyjąć z patelni do regału chłodzącego.