Muffinki marchewkowe Rudolph ' s snowball
Rudolph ' s snowball carrot muffins może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji śniadaniowej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Mieszanka skrystalizowanego angelica, jajka, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 24%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Marchewkowe flapjacks Rudolfa, Ciasto marchewkowe Rudolfa, oraz Zdrowe muffiny marchewkowe jabłkowe {vel muffiny z ciasta marchewkowego}.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz 6 i ustawić tacę na muffinki z 12 papierowymi pudełkami.
Odcedzić ananasa, zastrzegając sok, a następnie zmiażdżyć miąższ widelcem.
Suche składniki wymieszać w dużej misce. Ubić jajka, stopione masło i jogurt razem i wlać do miski, wraz z marchewką i ananasem. Szybko wymieszać, następnie wrzucić łyżkę do foremek na muffinki i piec 18 min lub do wyrośnięcia i zrumienić. Może być zamrożony na tym etapie do miesiąca.
Aby udekorować, wymieszaj kremowy kokos z 5 łyżkami soku ananasowego i wymieszaj z cukrem pudrem.
Osuszony kokosowy wyłożyć na talerz lub tacę. Obierz muffinki z ich skrzynek i połóż na stojaku.
Rozłóż lukier do całkowitego przykrycia (może to zrobić się trochę niechlujne), a następnie zwinąć w kokosie. Pozostawić do wyschnięcia na kilka minut. Na wierzchu każdej muffinki wyłożyć marchewkę z lukrem do pisania, z paskami Angeliki jako łodygami.