Muffinki Borówkowe Podwójne
Podwójne muffinki z jagodami mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, procent tłuszczu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 16 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Muffinki Borówkowe Podwójne, Muffinki Borówkowe Podwójne, oraz Otis Spunkmeyer Blueberry Muffins-co jest lepsze niż świeże muffinki jagodowe.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. nasmaruj puszkę z muffinami lub wyłóż kubki papierowymi wkładkami. W mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek (lub za pomocą miksera ręcznego), śmietanę masła do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać 1 szklankę cukru i wymieszać.
Dodać jajka, wanilia, proszek do pieczenia i sól i wymieszać. W płytkiej misce rozgnieść 3/4 szklanki jagód z tyłu widelca.
Dodać do ciasta i wymieszać.
Mieszadło pracuje z małą prędkością, dodać 1/2 mąki, następnie 1/2 mleka i wymieszać. Powtórz z pozostałą mąką i mlekiem. Złóż Pozostałe 1 3/4 szklanki całych jagód ręcznie, aż dobrze wymieszasz. W oddzielnej małej misce wymieszać pozostałe 2 łyżki cukru z cynamonem. Użyj miarki do lodów lub dużej łyżki, aby napełnić kubki muffinów 3/4 pełne.
Posypać cukrem cynamonowym babeczki i piec, aż złoty kolor i wzrosła, 25 do 30 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni co najmniej 30 minut przed wyjściem.