Muddled potato & mozzarella tortilla
Muddled potato & mozzarella tortilla może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz oliwę z oliwek, mozzarellę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Miętowa Lemoniada, Old Fashioned Koktajl: Muddled Fig, oraz Lemoniada imbirowo-miętowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Opróżnij ziemniaki na patelnię, rozłóż je, aby przykryć podstawę, a następnie smaż przez 5 minut.
Wlać ubite jajka tak, aby całkowicie przykryły ziemniaki, dobrze przyprawiły i pozostawiły tortillę do gotowania na średnim ogniu przez około 15-20 minut, lub do momentu, gdy podstawa i brzegi ustąpią.
Grill na koniec: wyjmij tortillę z płyty grzejnej i umieść pod gorącym grillem, aż góra będzie jędrna, a następnie usuń z grilla i rozrzuć pomidory i mozzarellę.
Tortillę umieścić z powrotem pod grillem na kolejne 3-5 minut lub aż pomidory będą miękkie i ser się rozpuści. Aby służyć, pokroić w grube kliny.