Mud Pie II

Mud Pie II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Mud Pie II. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Jeśli masz espresso, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Placek Maślany, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową.

Instrukcje

1
Połącz okruchy wafli czekoladowych z roztopionym masłem. Wciśnij mieszaninę do dna i częściowo po bokach 9-calowej patelni sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Wafli CzekoladowychOkruchy Wafli Czekoladowych
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Aby zrobić sos karmelowy: w rondlu połącz 1/2 szklanki cukru i 3 łyżki wody. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zwiększyć ogień do średniej i doprowadzić syrop cukrowy do wrzenia; zatrzymać mieszanie w tym momencie. Gdy syrop się gotuje, od czasu do czasu szczotkuj boki patelni, aby zapobiec tworzeniu się kryształków cukru.użyj czystej szczotki do ciast zanurzonej w kubku zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Eliksir GrEliksir Gr
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
3
Kontynuuj gotowanie bez mieszania, aż syrop zmieni kolor na Jasnopomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z gorącą śmietaną. Kontynuuj mieszanie, w razie potrzeby na małym ogniu, aż wszystko dla karmelu rozpuści się w kremie. Wymieszać 4 łyżki masła lub margaryny i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
5
Na skórkę polać ciepłym sosem karmelowym. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1
Połącz czekoladę, kakao, 4 łyżki masła i espresso w rondlu. Mieszać na małym ogniu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodać 3/4 szklanki cukru i syropu kukurydzianego; zwiększyć ogień do podłoża i mieszać, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień, aż sos osiągnie niski wrzenia. Gotować bez mieszania, aż mieszanina zgęstnieje, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
3
Z ognia wyjąć SOS krówkowy espresso i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Wlej 1 szklankę sosu na zamrożoną warstwę karmelu i przywróć skórkę do zamrażarki. Zachowaj pozostały sos na tyle ciepły, aby pozostał do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Rozłóż zmiękczone lody na warstwie karmelu. Ciasto odstawić do zamrażarki, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
6
Pozostałą porcję sosu krówkowego polać warstwą lodów; zamrozić do jędrności, około 2 do 3 godzin. Owiń gorący mokry ręcznik wokół patelni springform przez około 2 minuty, a następnie usuń boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn