Mrożony tort Grand Marnier z skórką z ciemnej czekolady i przyprawioną żurawiną

Mrożony tort Grand Marnier z skórką z ciemnej czekolady i przyprawioną żurawiną
Mrożony tort Grand Marnier z ciemną skórką czekoladową i przyprawioną żurawiną wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten deser ma 695 kalorii, 26g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz miód, wodę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mrożony tort Grand Marnier z skórką z ciemnej czekolady i przyprawioną żurawiną, Czekoladowo-Waniliowy Tort Grand Marnier, oraz Grand Marnier Bezowy Tort.

Instrukcje

1
Drobno zmielić ciasteczka, chipsy i cukier w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
FrytkiFrytki
CukierCukier
2
Dodać roztopione masło, zmiksować do uzyskania mokrych okruchów. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki okruchów. Naciśnij pozostałą mieszaninę okruchów na dnie i 2 cale w górę boków formy sprężynowej o średnicy 9 cali z 2 3/4 cala wysokimi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
1
Pierwsze 3 składniki ubić w średniej metalowej misce. Ustaw nad rondlem gotującej się wody i energicznie ubijaj, aż termometr candy zarejestruje 79°, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać przyprawy. Za pomocą miksera, beat aż gruby i chłodny, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić ubijając śmietanę, śmietanę, Grand Marnier, koncentrat soku pomarańczowego i startą skórkę pomarańczową w dużej misce, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Grand MarnierGrand Marnier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać mieszaninę żółtka i złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Wlać 2/3 nadzienia do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Posypać zarezerwowaną mieszaniną okruchów 1/2 szklanki. Delikatnie łyżką pozostałego wypełnienia. Przykryć; zamrozić na noc lub do 3 dni.
1
Whisk Port i skrobia kukurydziana w dużej patelni do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodać cukier, miód i przyprawy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
CukierCukier
3
Dodaj 3 szklanki żurawiny; gotować, aż mieszanina zagotuje i żurawiny zaczynają pop, ale nadal trzymać kształt, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Wymieszać w pozostałych 2 szklankach żurawiny. Schłodzić polewą co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
5
Uwolnij boki patelni od torte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś torte na talerz. Polewa łyżką nad nadzieniem. W razie potrzeby udekoruj torte lokami z białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki

Składniki

255Orzechy dowolne (posiekane)9-uncja pakiet czekoladowe ciasteczka wafel9-uncja pakiet czekoladowe ciasteczka wafel1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana8largesżółtka jajżółtka jaj5(zima)Grand Marnier lub inny Likier pomarańczowyGrand Marnier lub inny Likier pomarańczowy11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami3(zima)koncentrat soku pomarańczowego mrożony, rozmrożonykoncentrat soku pomarańczowego mrożony, rozmrożony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa1Średnia żółta cebula, posiekanażurawiny świeże lub mrożone, częściowo rozmrożone, podzieloneżurawiny świeże lub mrożone, częściowo rozmrożone, podzielone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPort rubyPort ruby1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipółsłodkie czekoladowe chipsypółsłodkie czekoladowe chipsy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona kwaśna śmietanaschłodzona kwaśna śmietana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata7(zima)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn