Mozzarella en Carozza
Mozzarellan en Carozza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 14g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, mozzarella, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mozzarellan En Carozza, Mozzarellan En Carozza, oraz Mozzarellan in a Carriage: Mozzarellan in Carozza.
Instrukcje
Ubij razem jajka, mleko i Parmigiano-Reggiano w średniej misce, aż staną się jednorodną mieszaniną. Doprawiamy solą, do smaku i rezerwujemy.
Podzielić mozzarellę między 4 plastry bochenka Pullman.
Umieść pozostałe kromki chleba na górze mozzarelli i naciśnij, aby zamknąć.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Dodaj olej z orzeszków ziemnych do dużej patelni szeroki, aż będzie co najmniej 1/2-cala głębokości.
Podgrzać na średnim ogniu do 350 stopni F.
Pogłębiać każdą kanapkę w mące i strząsnąć nadmiar. Każdą kanapkę obficie zanurzyć w mieszaninie jajek / serów. Pracuj partiami, wykonaj ten proces do każdej kanapki tuż przed smażeniem, nie jest dobrym pomysłem mąka i maczanie z wyprzedzeniem. Zabezpiecz każdą kanapkę wykałaczkami.
Pierwszą kanapkę włóż do gorącego oleju.
Wyjmij wykałaczki, aby obrócić i włóż wykałaczki w drugą stronę. Gdy każda kanapka jest ładna i brązowa po obu stronach, usuń ją z oleju i osusz na ręcznikach papierowych. Umieść go na tacy z blachy ze stojakiem i ogrzać w nagrzanym piekarniku. Powtórz ten proces z każdą z kanapek.
Kanapki pokroić po przekątnej na ćwiartki, ułożyć na półmisku i podawać z sosem.
W małej patelni saute połączyć oliwę z oliwek, czosnek i pokruszony czerwony pieprz. Gotować na średnim ogniu, aż czosnek będzie złoty i bardzo aromatyczny.
Dodać sok z cytryny i kapary i wstrząsnąć do połączenia. Wymieszać z masłem i doprawić solą, do smaku. Wrzucamy natkę pietruszki i od razu podajemy.