Moussaka Wegetariańska
Wegetariańska Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moussaka Wegetariańska, Moussaka Wegetariańska, oraz Wegetariańska Moussaka Z Portabellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Plastry bakłażana pędzlem z 1 łyżką oleju.
Umieść połowę bakłażana na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 5 cali od ciepła przez 5 minut z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem. Odstaw bakłażana na bok.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię; smażyć 8 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać bulgur; gotować 3 minuty lub aż bulgur jest lekko tosty, często mieszając.
Dodaj zmielone ziele angielskie, cynamon i goździki; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać bulion warzywny, oregano i pomidory. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę; gotuj 1 minutę, stale mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając. Wymieszać z serem i solą.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Dodaj jajko, dobrze mieszając trzepaczką.
Ułóż połowę bakłażana w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Rozłóż mieszankę bulgur równomiernie na bakłażanie; ułóż pozostały bakłażan na mieszance bulgur. Doprawić mieszanką mleczną.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut i wyjąć z piekarnika. Zwiększenie temperatury pieca do 47
Powrót danie do piekarnika na 4 minuty lub do góry jest rumiane.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.