Moussaka Wegetariańska

Moussaka Wegetariańska
Wegetariańska Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moussaka Wegetariańska, Moussaka Wegetariańska, oraz Wegetariańska Moussaka Z Portabellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Plastry bakłażana pędzlem z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Umieść połowę bakłażana na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 5 cali od ciepła przez 5 minut z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem. Odstaw bakłażana na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię; smażyć 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodać bulgur; gotować 3 minuty lub aż bulgur jest lekko tosty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
9
Dodaj zmielone ziele angielskie, cynamon i goździki; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać bulion warzywny, oregano i pomidory. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie MieloneZiele Angielskie Mielone
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
CynamonCynamon
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
GoździkiGoździki
10
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj mąkę; gotuj 1 minutę, stale mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając. Wymieszać z serem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
13
Dodaj jajko, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Ułóż połowę bakłażana w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Rozłóż mieszankę bulgur równomiernie na bakłażanie; ułóż pozostały bakłażan na mieszance bulgur. Doprawić mieszanką mleczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
BulgurBulgur
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
MlekoMleko
17
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut i wyjąć z piekarnika. Zwiększenie temperatury pieca do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Powrót danie do piekarnika na 4 minuty lub do góry jest rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn