Moussaka - Grecka Zapiekanka

Moussaka - Grecka Zapiekanka
Przepis Moussaka - Grecka zapiekanka może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 562 kalorie, 20g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz wino, ząbki czosnku, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kittencal ' s Greek Moussaka, Autentyczna Grecka Moussaka, oraz Klasyczna Grecka Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki:.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. wrzuć ziemniaki z oliwą z oliwek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieścić je w jednej warstwie na blasze do pieczenia i doprawić do smaku.Piec do miękkości i zaczyna brązowieć, o 35 protokół.Bchamel Sauce:.In średni rondel roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać mąkę i gotować, mieszając, o 2 protokół, aż zacznie bulgotać, ale nie kolor.Stopniowo ubijaj gorące mleko.Kontynuuj ubijanie przez około 6 do 8 minut, aż zgęstnieje.Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Umieść jajka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Do jajek ubić SOS bchamelowy.Kontynuuj ubijanie przez kilka minut, aż bchamel lekko ostygnie (na tyle, aby jajka nie zsiadły).Przykryj miskę folią.Upewnij się, że zawijasz bezpośrednio na powierzchni sosu, aby skóra nie tworzyła się.Odstawić.Jagnięcina:
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzać olej w dużym garnku o dużym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać jagnięcinę i smażyć aż gotowane przez, zrywając z tyłu łyżki, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć do miękkości, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj wino, pieprz cayenne, i oregano i gotować 2 protokół.Wymieszaj cynamon, pomidory, pastę pomidorową i gałkę muszkatołową.Zmniejszyć ciepło do średniego.Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest bardzo gęsty i zredukowany do około 6 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 60-70 protokół.Doprawić do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzej grill na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Plastry bakłażana posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem.Grill, aż gotowane przez i złoty, o 2 minut na stronie.Zestaw aside.To montaż:.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Płaszcz 14x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia z olejem.Ułóż ziemniaki na dnie naczynia.Ułóż połowę plastrów bakłażana na ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Polać połowę sosu jagnięcego.Ułóż kolejną warstwę plastrów bakłażana na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Polać pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Polać sosem bchamelowym moussakę, całkowicie pokrywając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
14
Piec Moussaka odkryte aż bulgotanie wokół krawędzi, o 1 godzinę lub aż polewa jest miękko ustawić i rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Przenieś naczynie do pieczenia na stojak i pozostaw 20 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®

Składniki

1kilogramybakłażany dla niemowląt, pokrojone wzdłużnie w plastry o grubości 1/4 calabakłażany dla niemowląt, pokrojone wzdłużnie w plastry o grubości 1/4 cala12krewetki i żyłkiz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan12krewetki i żyłkisól gruboziarnistasól gruboziarnista1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane1szczyptagałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jagnięcina, mielonajagnięcina, mielona1Średnia żółta cebula, posiekanamleko, gorącemleko, gorące0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa świeżo Startagałka muszkatołowa świeżo Starta33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek, plus więcej do szczotkowania bakłażanaoliwa z oliwek, plus więcej do szczotkowania bakłażana43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana2Batoniki toffi HeathGreckie oregano, suszoneGreckie oregano, suszone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki russet (obrane, pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala)ziemniaki russet (obrane, pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala)12krewetki i żyłkipokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2kilogramyPomidory po włosku, posiekane, odsączonePomidory po włosku, posiekane, odsączone1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone6całe jajka, ubijane do wymieszaniacałe jajka, ubijane do wymieszania
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia34
Magazyn