Mostek wołowy z pieczarkami i cebulą perłową
Mostek wołowy z pieczarkami i cebulą perłową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 541 kalorii, 49g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów żydowskiego jedzenia. Będzie hitem w Twoim Chanuka wydarzenie. 35 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę perłową, grzyby portobello, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wołowina duszona w czerwonym winie z cebulą perłową i pieczarkami, Kotlety z kurczaka z pieczarkami i cebulą perłową, oraz Obfita fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulą perłową podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść arkusz wytrzymałej folii aluminiowej w płytkiej patelni do pieczenia z folią rozciągającą się o 6 cali poza patelnię po obu stronach. Spray z No-stick cooking spray.
Połóż mostek po stronie tłuszczu na środku folii.
W średniej misce wymieszać suchą zupę cebulową z galaretką i sosem koktajlowym.
Połową mieszanki zalać mostek; od strony tłuszczu przełożyć mostek przykrywając pozostałą mieszaniną cebuli. Przynieś obie strony folii do środka i złóż folię na siebie kilka razy. Powtórz z dwoma pozostałymi stronami.
Piecz przez 3 godziny lub do momentu, gdy będzie rozdrobniony.
Wyjąć z piekarnika. (Mostek można schłodzić i trzymać w lodówce przez noc na tym etapie.)
W 10-calowej patelni na średnim ogniu stopić 2 łyżki masła; podsmażyć cebulę i grzyby przez 5-8 minut lub do jasnobrązowego koloru.
Usunąć mostek z patelni; wylać soki odtłuszczające tłuszcz z wierzchu.
Usuń warstwę tłuszczu z mostka. Pokrój mięso w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala. Zwróć mięso do piekarnika. Mięso ułożyć mieszanką grzybową, sokami mięsnymi i estragonem. Przykryj folią. Wróć do piekarnika, aby podgrzać przed podaniem.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to moje najlepsze typy na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina poradzą sobie z mięsistym, dymnym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Peter Lehmann Barossan Shiraz z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Stworzony przez następne pokolenie winiarzy Petera Lehmanna, Barossan prezentuje wspaniałe owoce pochodzące z wielu legendarnych podregionów w Dolinie Barossy.Winiarze zidentyfikowali różne interpretacje tej klasycznej odmiany, aby bezproblemowo się ze sobą łączyć, dostarczając złożone i warstwowe wino o intensywności i elastyczności owoców. Podniesione wiśniowe i rozmyślne ciemne aromaty owocowe płynnie łączą się ze słodką czekoladą i Mocha. Intensywne, obfite i pełne wino z delikatnymi taninami i miękkim, elastycznym wykończeniem.To bogate i odważne wino doskonale uzupełnia smaki wolno palonego mięsa z grilla, takiego jak stek Wagyu.