Moong Dal ze szpinakiem może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz chile papryki, chile papryki, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Spróbuj Moong Dal ze szpinakiem, Khatta Moong (Cały Zielony Moong Dal), oraz moong dal tadka, jak zrobić moong dal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć wodę, soczewica, szpinak, zielona papryka chile, imbir, kurkuma, i sól w dużym garnku na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż soczewica są miękkie i woda jest wchłaniana, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka Chili
Kurkuma
Soczewica
Szpinak
Imbir
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Rozgrzać olej i ghee razem na małej patelni; smażyć liście curry, czerwona papryka chile, nasiona kminku, nasiona gorczycy, i proszek asafoetida w mieszaninie, aż nasiona zaczną rozpryskiwać. Wymieszać mieszaninę z mieszaniną soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Asafoetida
Czerwona Papryka Chili
Liście Curry
Nasiona Gorczycy
Nasiona Kminku
Soczewica
Nasiona
Ghee
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posypać mieloną czerwoną paprykę na mieszaninie i gotować kolejne 5 protokół.