Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Mongolskie Fondue może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 54g białka, 7G tłuszczu i w sumie 355 kalorii. Za 4,63 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 338 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, krewetki, marchewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Czekoladowe Fondue I Zestaw Do Fondue Z Żeliwa Swissmar, Wołowina Mongolska, oraz Wołowina Mongolska.
Instrukcje
1
W rondelku wymieszać sos sojowy, wodę, ocet i 1/2 łyżeczki czosnku; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
3
W małym rondelku gotuj marchewki w niewielkiej ilości wody przez 3 minuty lub do miękkości; odcedź i osusz. W rondelku zagotuj bulion, imbir i pozostały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Przełóż do garnka do fondue i trzymaj w cieple. Osusz stek, indyka i krewetki ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Użyj widelców do fondue, aby ugotować wołowinę do pożądanego wysmażenia. Gotuj indyka, aż soki będą czyste. Gotuj krewetki na różowo. Gotuj warzywa, aż osiągną pożądane wysmażenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
6
Podawać z sosem hoisin, sosem musztardowym i zarezerwowanym sosem czosnkowo-sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Hoisin
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki