Momofuku Ogórek Z Marchwi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Momofuku marchew ogórek spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 512 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.1 za porcję. Mieszanka kminku, kombu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikle Z Buraków Momofuku, Momofuku Ogórek Z Rzepy, oraz Marchew I Ogórek Daikon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść marchew i kombu w słoiku 1-quart, pozostawiając co najmniej 1/2 cala miejsca na górze słoika.Dodać solankę: grzać kminek w małym rondlu na średnim ogniu, aż pachnący, o 2 protokół.
Dodać ocet, cukier, wodę i sól, ubijać, aby rozpuścić cukier i sól, i doprowadzić do szybkiego gotowania na wolnym ogniu.Natychmiast wlać solankę na marchewki, upewniając się, aby całkowicie je przykryć, ale pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze słoika.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.Przykryj słoik szczelną pokrywką. Wstrząsnąć słoikiem lub odwrócić go do góry nogami, aby równomiernie rozprowadzić solankę i przyprawy, a następnie umieścić go w lodówce na co najmniej 1 dzień, a najlepiej 1 tydzień przed użyciem. (Marynowane marchewki można przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.)