Mojito-Marynowane Piersi Z Kurczaka
Mojito-marynowane piersi z kurczaka to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, limonki, rumu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mojito-Marynowane Piersi Z Kurczaka, Marynowane Piersi Z Kurczaka, oraz Marynowane Piersi Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić sok z limonki, 1/2 szklanki rumu i kolejne 4 składniki w misce.
Umieść kurczaka w zamykanej plastikowej torbie.
Zalać marynatą; uszczelnić worek. Przekręć torbę, aby rozdać marynatę. Chill 4 godziny, obracając worek dwa razy.
Umieść ćwiartki wapna w płytkiej misce.
Wlać pozostałe 2 łyżki rumu, podrzucając do płaszcza.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Przygotować grill (średnie ciepło). Grill kurczaka aż gotowane przez, o 15 minut na stronie.
Grilluj limonki, aż będą miękkie i lekko zwęglone, około 5 minut.
Dekoruj półmisek gałązkami mięty. Wycisnąć grillowane limonki na kurczaka i podawać.
Syrop miętowy jest często odkładany na półkę z kawą i herbatą w supermarkecie.