Mocha Pot De Creme
Mocha Pot De Creme to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kawę espresso, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Mocha Pot De Creme, Hot Irish Creme Mocha, oraz Mocha Garnki De Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla wlać śmietanę, wanilia i ziarna kawy i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić krem do krótkiego gotowania na wolnym ogniu; nie gotować lub będzie przepełnić w ciągu kilku sekund.
Zdjąć z ognia i odcedzić, aby usunąć fasolę.
W dużej misce ubij żółtka i cukier, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie w kolorze cytrynowym, około 3 minut. Żółtka temperować, stopniowo ubijając gorącą śmietanę w mieszaninę żółtka i cukru (nie dodawać gorącej śmietany zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Wymieszać z parzoną kawą i roztopioną czekoladą.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wlać mieszaninę śmietany jajecznej do 6 (8-uncji) ramekinów lub filiżanek cappuccino, wypełniając 3/4 drogi pełną mieszaniną. Napełnij dużą, płytką patelnię ciepłą wodą. Ostrożnie umieść ramekiny w łaźni wodnej i piecz przez około 35 minut, środek powinien lekko potrząsnąć.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw ramekiny do ostygnięcia w wodzie przez 10 minut. Następnie włóż je do lodówki, aby schłodzić przez co najmniej 2 godziny.