Mocha Pot De Creme

Mocha Pot De Creme
Mocha Pot De Creme to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kawę espresso, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Mocha Pot De Creme, Hot Irish Creme Mocha, oraz Mocha Garnki De Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do rondla wlać śmietanę, wanilia i ziarna kawy i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić krem do krótkiego gotowania na wolnym ogniu; nie gotować lub będzie przepełnić w ciągu kilku sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KawyZiarna Kawy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia i odcedzić, aby usunąć fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
W dużej misce ubij żółtka i cukier, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie w kolorze cytrynowym, około 3 minut. Żółtka temperować, stopniowo ubijając gorącą śmietanę w mieszaninę żółtka i cukru (nie dodawać gorącej śmietany zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Wymieszać z parzoną kawą i roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa ParzonaKawa Parzona
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Wlać mieszaninę śmietany jajecznej do 6 (8-uncji) ramekinów lub filiżanek cappuccino, wypełniając 3/4 drogi pełną mieszaniną. Napełnij dużą, płytką patelnię ciepłą wodą. Ostrożnie umieść ramekiny w łaźni wodnej i piecz przez około 35 minut, środek powinien lekko potrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CappuccinoCappuccino
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw ramekiny do ostygnięcia w wodzie przez 10 minut. Następnie włóż je do lodówki, aby schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn