Przepis Mniam Mniam Kurczak Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 25 minut. To danie główne ma 333 kalorie, 30g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,32 zł za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, ciecierzycę, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć curry, kolendra, kurkuma, sól, pieprz, kminek, i liść laurowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Słonina Wieprzowa
Kurkuma
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać kurczaka na patelnię i saute ' til początku do brązowego (mieszać często).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę i dalej gotować aż cebula będzie miękka, a kurczak się zarumieni (wciąż mieszając).
Dodać imbir i czosnek, gotować 1 minutę ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6
Dodać mieszankę curry, stale mieszać, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
7
Dodać bulion, pomidory, mleko kokosowe i ziemniaki; doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez godzinę, mieszając od czasu do czasu. Po godzinie rozpocznij wodę do ryżu i dodaj ciecierzycę i zielony groszek do mieszanki curry. Gdy ryż jest gotowy, wyjąć curry z ognia i dodać cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Zielony Groszek
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.