Miętowo-marynowane krewetki z Tabbouleh, pomidorami i fetą
Miętowo-marynowane krewetki z Tabbouleh, pomidorami i Fetanem to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, grubo popękane bulgur, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać bulgur można śledzić to danie główne z Budyń Bulgur z kandyzowanym imbirem i figami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mięta Marynowane Grillowane Krewetki Tabbouleh Sałatka, Kuskus Tabbouleh ze świeżą miętą i fetą, oraz Pomidorki Cherry Faszerowane Marynowaną Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mieszaj bulgur, 1 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki soku z cytryny i 1/3 szklanki oleju w dużej misce.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.