Miętowe Kotlety Jagnięce Z Grilla
Miętowe kotlety jagnięce z grilla to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 222 kalorie, 31g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, jogurt, kotlety z jagnięciny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Grillowane Kotlety Jagnięce Ze Świeżą Miętą, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Miętowo-Winne.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce.
Trim tłuszczu z jagnięciny. Natrzeć połówki cytryny po obu stronach jagnięciny. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania i umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Ułożyć jagnięcinę na stelażu; grill, zadaszony, 5 minut. Obrócić jagnięcinę; rozprowadzić mieszankę mięty równomiernie na jagnięcinie. Gotować 5 dodatkowych minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.
Uwaga: w zdrowej diecie serca nie więcej niż 30 procent kalorii powinno pochodzić z tłuszczu. Ale nie każde jedzenie, które jesz, musi spaść poniżej 30% limitu. Na przykład, gdy serwujesz kotlety jagnięce (które są naturalnie wyższe w tłuszczu), pamiętaj, aby podawać niskotłuszczowe przystawki, takie jak makaron lub ryż, aby utrzymać całkowity procent tłuszczu na zdrowym poziomie.