Miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety
Jeśli masz w pobliżu 50 minut do spędzenia w kuchni, miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety może być świetna bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 1,66 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 15g białka, oraz 21 g tłuszczu. 69 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, czysty miód, zapakuj ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z krewetek i fety z miętowym Pesto migdałowym, Miętowa Sałatka Z Buraków Marchewkowych, oraz Harissan kebaby bakłażanowe z miętową sałatką marchewkową.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
1 łyżkę oleju, marchewki, ciecierzycy i kminku wyłożyć na blachę do pieczenia, doprawić i wymieszać. Piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy marchewka będzie miękka.
Wymieszać sok z cytryny, miód i pozostałą oliwę, a następnie zalać prażoną marchewką i ciecierzycą. Pozostawić do ostygnięcia. Na tym etapie sałatkę można schłodzić do 1 dnia; wystarczy wyjąć ją z lodówki 1 godz. przed podaniem.
Zmiksować przez miętę, liście szpinaku i pistacje i sprawdzić przyprawę. Rozsypać fetę i skropić odrobiną oleju.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.