Mięso, Bulgur i ryż Dolmades
Mięso, Bulgur i ryż Dolmades może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka bulgur, bulion z kurczaka mniej sodu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Azjatycka Sałatka Ryżowa Bulgur, Farsz Z Dzikiego Ryżu I Bulguru, oraz Pilaw Bulgur Z Zieloną Soczewicą, Podany Z Karmelizowaną Cebulą-Mercimekli Bulgur Pilavi.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym i przetwarzaj do zmielenia.
Połącz mieszaninę kopru włoskiego z wołowiną, ryżem, bulgurem i olejem. Zetrzeć połówki pomidorów na mieszaninie; wyrzucić skórę.
Posypać mieszaninę wołowiny pieprzem i solą; wymieszać, aby połączyć.
Liście winogron opłukać pod zimną wodą, osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Usunąć łodygi i wyrzucić. Łyżka 1 zaokrąglona łyżka mieszanki wołowiny na środku każdego liścia winogron. Przynieś 2 przeciwległe punkty liścia do środka i złóż wypełnienie. Zaczynając od 1 krótkiej strony, zwinąć liść szczelnie, galaretkowaty sposób. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi winogron.
Umieścić nadziewane liście winogron blisko siebie, szew boki w dół, w holenderskim piekarniku pokrytym natryskiem do gotowania.
Dodać bulion i sok; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Ostrożnie usuń dolmades z patelni.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej do bulionu; doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę. Wymieszać z koperkiem.
Dekoruj klinami cytryny, w razie potrzeby.