Mięsna zapiekanka śniadaniowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Breakfast Meatloaf może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 215 kalorii . Za 1,61 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 16 osób. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka mleka w proszku, jajek, mielonego indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 70% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bacon-Wrapped Meatloaf , German Meatloaf Falscher Hase i Individual Meatloaf Bundles .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 8x11 cali.
W dużej misce wymieszaj mielonego indyka, tvp, mleko w proszku i jajka, aż do dokładnego połączenia.
Wymieszaj zieloną paprykę, cebulę, seler i szpinak. Dopraw czarnym pieprzem i szałwią. Wciśnij mieszankę do przygotowanej patelni.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż środek będzie twardy, a sok klarowny.
Odczekaj kilka minut, a następnie pokrój na 16 plasterków.