Mięsiste Quesadillas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj mięsiste Quesadillas. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,14 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 818 kalorii, 55g białka, oraz 48g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, salsan i/lub śmietanę, ser monterey jack i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Quesadillas z szynką BBQ, bekonem i ananasem (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas), Mięsisty Manicotti, oraz Mięsisty Minestrone dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i chili w proszku i gotuj 1 do 2 minut.
Dodaj wołowinę, oregano, 1 łyżeczkę soli i pieprz do smaku. Gotuj, rozbijając mięso łyżką, aż przestanie być różowe, około 2 minut.
Dodaj szalotki i gotuj jeszcze 5 do 6 minut.
Podgrzej dużą patelnię lub patelnię na średnim ogniu.
Posmaruj 1 Stronę każdej tortilli oliwą z oliwek.
Umieść 2 tortille na patelni (lub 1, Jeśli używasz patelni), naoliwioną stroną do dołu i rozsyp około jednej czwartej sera na każdej. Gotuj, aż spód będzie złotobrązowy, a ser się rozpuści. Połóż około jednej czwartej mieszanki wołowej na połowie każdej tortilli i złóż w półksiężyc. Kontynuuj gotowanie, aż quesadillas będą chrupiące, obracając raz. Powtórz, aby zrobić 4 quesadillas.
Pokroić w ćwiartki i polać salsą i/lub kwaśną śmietaną.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Louis Jadot Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Pinot Noir]()
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot to czyste wino odmianowe produkowane z moszczu Pinot Noir i win wybranych z winnic na poziomie wsi na całym Wybrzeżu i wybrzeżu Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis" w celu poprawy jakości wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie dobierane i, w zależności od rocznika, leżakowane przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą konsystencją skompensowaną okrągłymi, delikatnymi taninami w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, długotrwałe wykończenie.