Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym

Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 589 kalorii, 39g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz filety Mahi filety mahi, mango, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym, Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową, oraz Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Doprawić mahi-mahi solą i pieprzem. Gotuj filety w gorącym oleju, aż ryba będzie złotobrązowa z każdej strony i nie będzie już półprzezroczysta w środku, około 3 minut na stronę.
W międzyczasie wymieszać śmietanę, sok z limonki, imbir, kminek, pieprz cayenne, sól i pieprz do smaku; odstawić. Delikatnie połączyć mango, ananas, awokado i jalapeno w misce.
Aby złożyć, umieść ugotowany filet mahi-mahi na środku rozgrzanej tortilli.
Umieść gałkę salsy mango na rybie, następnie skropić sosem śmietanowym i zakończyć obficie szczyptą posiekanej kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.