Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym
Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 589 kalorii, 39g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz filety Mahi filety mahi, mango, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Miękkie Tacos Mahi Mahi z sosem imbirowo-limonkowym, Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową, oraz Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Doprawić mahi-mahi solą i pieprzem. Gotuj filety w gorącym oleju, aż ryba będzie złotobrązowa z każdej strony i nie będzie już półprzezroczysta w środku, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Mahi Mahi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
W międzyczasie wymieszać śmietanę, sok z limonki, imbir, kminek, pieprz cayenne, sól i pieprz do smaku; odstawić. Delikatnie połączyć mango, ananas, awokado i jalapeno w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Całe świeże Jalapeno
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.