Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby

Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby
Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej sezamowy, musztarda dijon, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miso-Glazurowane Tofu, Miso-glazurowane Tofu z kapustą i papryką, oraz Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami.

Instrukcje

1
Ubij razem miso, musztardę, Sriracha, sake i 1/2 szklanki plus 1 łyżka. mirin w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SrirachaSriracha
MusztardaMusztarda
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj imbir. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 do 8 minut, lub aż sos jest po prostu wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżkę. Odcedzić przez sitko o drobnej siatce, naciskając na ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Niech glazura ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
4
Przynieś Pozostałe 1 1/2 łyżki. mirin i ocet do wrzenia w bardzo małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj jagody goji. Wróć do wrzenia i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody GojiJagody Goji
6
Niech się ochłodzi, uncovered.
7
Umieść stojak na środku piekarnika, a następnie rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Pokrój 1 pasternak wzdłuż na 8 włóczni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
10
Pozostałe Pasternaki pokroić na 3/4 cala. kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
11
Przekładamy na blachę do pieczenia, doprawiamy solą i białym pieprzem, doprawiamy olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Rozłożone w jednej warstwie, z włóczniami ściętą bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Piec pasternak 20 minut, obracając 2 lub 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Pokrój tofu na 4 prostokątne płyty, każdy o wielkości talii kart i włóż do dużej, płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Wlać gorącą wodą na tofu i niech moczyć 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
17
Osuszyć na czystym ręczniku do naczyń lub podwójnej warstwie ręczników papierowych ustawionych na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
18
Usuń pasternak włócznie z piekarnika, gdy końcówki zaczynają brązowieć; usunąć kawałki, gdy tylko widelec przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Niech kawałki ostygną 5 minut, a następnie czysty w robocie kuchennym z 2 łyżkami. miso - musztarda glazury i 1 szklanka gorącej wody, aż gładkie, ale w stanie utrzymać szczyt, gdy łyżką na talerzu (dodać do 1/2 szklanki gorącej wody w razie potrzeby). Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
GlazuraGlazura
WodaWoda
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
20
Umieścić tatsoi w dużym rondlu z 1/4 szklanki gorącej wody i gotować na małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, 5 protokół; odcedzić i powrócić do patelni. Wymieszaj jagody goji i część ich płynu do trawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody GojiJagody Goji
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
21
Pozostałą polewę miso-musztardową wlać na średnią patelnię. Osuszyć wilgoć z tofu ręcznikami papierowymi i dodać tofu do glazury. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, łyżka glazury nad tofu, aż glazura przykleja się do góry tofu i zmniejszyła się o połowę do dwóch trzecich.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
GlazuraGlazura
MisoMiso
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
22
Łyżka pasternaku pure na talerze. Z łopatką, ustawić tofu na pasternak czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
23
Mżawka glazury nad tofu i top z tatsoi i jagody goji, a następnie dodać pasternak włócznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody GojiJagody Goji
PasternakPasternak
GlazuraGlazura
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
24
* Znajdź na rynku Whole Foods, sklepach ze zdrową żywnością i rynkach azjatyckich.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn