Miso-łopian szkliwiony z czerwoną sałatą
Miso-glazurowany łopian z czerwoną sałatą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 207 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Mieszanka miso, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kinpira Miso Gobo (łopian z Miso), Bezglutenowe kotlety wieprzowe Miso glazurowane z komosą ryżową o Smaku Miso, oraz Szkoła gotowania: Miso Ramen z kurczakiem Miso Glazurowanym, grzybami Enoki i Shimeji.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie na patelni i tosty przez około 6 minut, lub aż pachnące.
Wycisnąć cytrynę do średniego rondla i dodać wodę, 1 łyżkę cukru i szczyptę soli. Obrać łopian pod chłodną bieżącą wodą.
Pokroić w plastry 1/4 cala na ostrej przekątnej, dodając plastry do wody cytrynowej podczas pracy. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować łopianu na umiarkowanie wysokim ogniu, aż al dente, o 30 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić, następnie ułożyć plastry i pokroić w cienkie zapałki.
Dodać pozostałe 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę octu ryżowo-winnego i 1 łyżeczkę miso. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Przenieś łopian na talerz i pozostaw do ostygnięcia.
W małej misce ubić pozostałe 2 łyżki octu ryżowo-winnego z pozostałymi 2 łyżeczkami miso do rozpuszczenia.
Ubić olej i doprawić solą i pieprzem.
W dużej salaterce, wrzucić sałaty, orzechy włoskie i łopianu.
Dodać sos, wrzucić ponownie i podawać natychmiast.
Make Ahead: ten przepis można przygotować w Kroku 3 do 1 dnia wcześniej.