Mirchi Salan (Curry Jalapeño Peppers)
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli 1,57 zł za porcję spada w budżecie, Mirchi Salan (curry papryka Jalapeño) może być doskonałym bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Mieszanka oleju roślinnego, mielone nasiona kozieradki, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 55 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj hyderabadi mirchi ka salan, jak zrobić mirchi ka salan, Curry Faszerowane Papryki, oraz Curry papryka i Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w ciężkim dnie rondla z pokrywką, aż się połysk. Wrzucić paprykę i smażyć, aż skóra będzie lekko zwęglona, około 5 minut.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Nie wycierać rondla.
Połącz kminek, musztarda, kozieradka, orzeszki ziemne, nasiona sezamu, chili w proszku, kurkuma, czosnek, imbir, tamarynd i miąższ kokosa w małej misce.
Odstawić patelnię na średnie ciepło i dodać pozostały olej.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodaj liście curry i wymieszać, jak rozpryskują, natychmiast dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pastę przyprawową i gotuj, często mieszając, aż pachnący i olej oddziela się od pasty przyprawowej, o 12 protokół.
Dodać wodę, sól i cukier do mieszanki. Wymieszać i zamknąć pokrywkę. Zmniejszyć do dusić i gotować przez 10 protokół.
Dodać paprykę i pozostawić do gotowania bez pokrywki przez kolejne 5 minut, aż smak sosu wlewa się do papryki.
Podawać na gorąco z każdym indyjskim posiłkiem.