Miodowo-Pomarańczowe Żeberka Żubra
Miodowo-pomarańczowe żeberka żubra to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Za $8.92 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 88g białka, 48g tłuszczu i w sumie 976 kalorii. Jeśli masz pod ręką miód, sok pomarańczowy, ocet jabłkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sok pomarańczowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i śliwkowym winem jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 6 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 44%. Spróbuj Spice przetarł Grillowany Amerykański Żubr krótkie żeberka z pomarańczowym miodem Chipotle BBQ Sauce, Wędzone Żeberka Żubra, oraz Żeberka z imbirem i miodem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść żeberka żubra w garnku o pojemności od 4 do 6 litrów. Zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę lub do miękkości.
Odcedzić; ostudzić przez 30 minut.
Umieść żeberka żubra w dużej, zamykanej plastikowej torbie w płytkim naczyniu.
Do marynaty Połącz w dużej misce sos chili, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, cebulę, ocet, miód, czosnek, sól i pieprz.
Wlej 3 szklanki na żeberka żubra. Marynować żeberka żubra w lodówce przez 4 do 24 godzin, od czasu do czasu obracając torbę. Przykryj pozostałą marynatę; schłodź, aż będzie potrzebna.
Odcedź żeberka żubra; zarezerwuj odsączoną marynatę do szczotkowania żeberek podczas grillowania.
W przypadku grilla na węgiel drzewny ułóż podgrzane węgle wokół miski ociekowej. Test na średnim ogniu nad patelnią.
Umieść żeberka żubra na ruszcie grillowym nad patelnią ociekową. Przykryj i grilluj przez 15 do 20 minut lub do podgrzania, szczotkując raz częścią odsączonej marynaty; wyrzuć pozostałą marynatę używaną do szczotkowania. (W przypadku grilla gazowego rozgrzej grill. Zmniejsz ciepło do średnio-wysokiego. Dostosuj do pośredniego grillowania. Grill jak wyżej.)
Zarezerwowaną marynatę (nie używaną do marynowania ani szczotkowania) włożyć do średniego rondla. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić bez przykrycia przez 10 minut;przechodzić z żebrami żubra.