Miodowo-migdałowa Focaccia z rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj miodowo-migdałowej Focaccii z rozmarynem. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz pod ręką migdały, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miodowo-migdałowa Focaccia z rozmarynem, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę lub aż złoty.
Mieszaninę nakrętek spuścić przez drobne sito do miski, zachowując olej. W misce wrzucić orzechy z 1/8 łyżeczki soli i czerwonego pieprzu.
Połączyć mleko, cukier granulowany, i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj zarezerwowany olej, 7 uncji mąki (około 1 1/4 szklanki), 1 łyżeczka soli i żółtko do mieszaniny drożdży; ubić mikserem z małą prędkością, aż do połączenia. Stopniowo dodawać pozostałe 9 uncji mąki (około 2 szklanki) do mieszaniny oleju; ubijać z małą prędkością, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto (około 3 minut). Ciasto wciskamy na galaretkę pokrytą 1 1/2 łyżki oleju. Przykryć folią; odstawić w ciepłe miejsce (8
przez 40 minut lub aż prawie podwoiła się wielkość.
Delikatnie nacisnąć ciasto opuszkami palców.
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, cukier puder, miód i białko jaja; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Delikatnie posmaruj ciasto połową mieszanki białek.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Wierzch pieczywa wymieszać z pozostałą mieszaniną białka jaja; posypać migdałami.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Wyjąć z patelni; ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.