Miniaturowe Napoleony
Przepis Miniaturowe Napoleony można przygotować w około 40 minut . Za 10 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 54 osób. Ten przystawka ma 52 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka soli, skrobi kukurydzianej, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Miniaturowe Serniki , Miniaturowe Serniki i Miniaturowe Tarty Owocowe .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Wymieszaj z mlekiem, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkiem; wlać wszystko z powrotem do garnka, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z 1 łyżką masła i wanilią. Ostudzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Schłodzić w lodówce do schłodzenia.
Rozłóż ciasto francuskie; połóż na nieposmarowanej blasze do pieczenia. Dokładnie nakłuj ciasto widelcem.
Piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przenieś na kratkę do ostygnięcia.
W małej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Wymieszaj z kremem. Za pomocą widelca przekrój ciasto na pół w poziomie.
Rozłóż nadzienie na dolnej połowie; załóż górę. Przykryj i zamroź na 4 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Pokrój na prostokąty 1-1/2 cala x 1 cal. W mikrofali rozpuść czekoladę i pozostałe masło; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Skropić ciastka. Zamrozić do momentu podania.