Mini pikantne placki Mince (Wegetariańskie)
Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 53 grosze za porcję. Ten przepis z pomidorów w puszkach ma 23 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, kufel / 1 szklanka bulion warzywny, kufel / ½ szklanki wina, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mini Pomarańczowe Placki Mince, Pikantne Mięso Jagnięce (Z Melasą Z Granatu), oraz Niewiarygodnie Łatwe Meksykańskie Mini Ciasta Wegetariańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Podsmażyć cebulę i czosnek na oliwie z oliwek, aż będzie miękki i półprzezroczysty.
Dodać marchewkę i gotować delikatnie przez kilka minut, aż zacznie mięknąć.
Dodać grzyby i gotować przez kolejne kilka minut.
Dodać mielone warzywa i dobrze wymieszać.
Mąkę kukurydzianą wymieszać z odrobiną wywaru i wymieszać.
Dodaj resztę bulionu i wino. Dusić delikatnie przez 15 do 20 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawić i odstawić do ostygnięcia.
Rozwałkować ciasto i wyciąć 24 kółka. Wyłożyć puszkę na muffinki z 12 kółkami i wypełnić nadzieniem mielonym. Zwilżyć krawędź ciasta i ułożyć na wierzch kolejne kółko. Szczypta razem, aby uszczelnić. Zrób małe cięcie w górnej części każdego, aby wypuścić parę.
Posmaruj każde ciasto mlekiem lub jajkiem i piecz w piekarniku przez 20-25 minut, aż uzyska złoty kolor.