Mini Domek Z Piernika
Mini Domek z piernika wymaga z grubsza 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 1. Za 43,32 zł za porcję, ten przepis okładki 79% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 569g białka, 362g tłuszczu i w sumie 16251 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś białka jaj, półsłodkie czekoladowe nonpareils, ciasteczka piruetowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), Luxe Gingerbread House Decorating Party & Gingerbread Truffle Martini, oraz Domek Z Piernika.
Instrukcje
Używając pergaminu lub woskowanego papieru, wykonaj kawałki wzoru piernika zgodnie z tym schematem; odłóż na bok. W ciężkim rondlu gotuj i mieszaj tłuszcz, brązowy cukier, syrop kukurydziany i melasę na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać imbir i cynamon. Mieszaj mąkę po 1 szklance na raz, aż ciasto uformuje się w kulkę. Lekko posypanym mąką wałkiem rozwałkuj ciasto bezpośrednio na natłuszczoną blachę do pieczenia do 1/4 cala. grubość.
Wzory pozycji na cieście; wyciąć.
Usuń skrawki ciasta; przykryj i zapisz, aby w razie potrzeby przerzucić.
Piec w temperaturze 350 przez 10-15 minut lub do momentu, gdy piernik odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast umieść wzory na pierniku; Wytnij krawędzie, aby przyciąć. Ostudzić na blasze do pieczenia przez 3-4 minuty lub do momentu, gdy piernik zacznie twardnieć. Ostrożnie wyjmij na ruszt; ostudzić.
Do oblodzenia i montażu: w dużej misce ubij białka, cukier cukierniczy i śmietanę z kamienia nazębnego na niskich obrotach przez 1 minutę. Ubijaj wysoko przez 6-8 minut lub do sztywności.
Wytnij mały otwór w rogu ciasta lub plastikowej torby; włóż końcówkę ciasta.
Umieść trochę lukru w torbie. Oblodzenie rur wzdłuż podstawy i boków przedniej ściany i jednej ściany bocznej. Ustaw pod kątem prostym do siebie i umieść na zadaszonej desce; podpierać małymi butelkami lub słoikami. Powtórz z drugą sekcją boczną iz powrotem.
Pozostaw do wyschnięcia; wyjmij butelki. W przypadku podpór bocznych ostrożnie pokrój ciasteczka Piruetowe na pół. Oblodzenie rur wzdłuż jednej strony każdego; pozycja w rogach domu.
Do dachu: oblodzenie rur wzdłuż szczytu dachu. Ustaw kawałki dachu; pozostawić do wyschnięcia. Do dachówek, cięte Tootsie
Zwija się na pół. Spłaszcz wałkiem do ciasta; przetnij każdy spłaszczony kawałek na pół. Rura linii oblodzenia 1/2 cala. od spodu jednej strony dachu. Curve Tootsie
Rozwałkuj kawałki wokół palca lub drewnianego uchwytu łyżki i naciśnij wzdłuż lukru; powtarzaj, aż skończy się jeden poziomy rząd. Powtórz sześć razy, lekko zachodząc na każdy rząd, aż jeden element dachu zostanie przykryty.
Powtórz po drugiej stronie. Ułóż grubą linię oblodzenia wzdłuż górnych, przednich i tylnych szwów dachowych. Używając tej samej techniki, umieść rząd Tootsie
Rozwałkuj kawałki pod kątem prostym do kierunku dachówek wzdłuż górnych, przednich i tylnych szwów; pozostawić do wyschnięcia. Nałóż kilka grubych kępek lukru na dachówki, aby przypominały śnieg.
Do wykończenia: w wzór koralików, oblodzenie rur wokół drzwi wejściowych. Rura 1-w. kwadraty po obu stronach drzwi i po każdej stronie Domu na okna. Szyby rurowe. Udekoruj rogi posypką w kształcie płatka śniegu.
Aby uzyskać wieniec nad drzwiami, przymocuj ukąszenia budyniu i nonpareils do przodu domu za pomocą lukru. Na zadaszonej desce rozprowadź lukier do 1-calowego. zakrzywiony pasek od drzwi wejściowych do krawędzi deski do ścieżki.
Pokrój batonik na małe prostokąty; wciśnij obok siebie w lukier.
Za pomocą nożyczek przycinaj stożki cukru na różne wysokości. W razie potrzeby ułóż gruby okrąg oblodzenia wokół otwartego końca każdego stożka, aby pomóc utrzymać się na miejscu. Umieść stożki wokół domu.