Mimosa Gelée
Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 5 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka dodatków: segmenty pomarańczy, miód z kwiatu pomarańczy, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tequila Sunrise Mimosa (lub Mezcal Sunrise Mimosa), Granat Gelee, oraz Granat Gelee.
Instrukcje
Wlać szampana do dużej miski.
Posyp żelatynę szampanem. Odstawić.
Rozgrzać sok pomarańczowy i miód w małym rondlu na średnim ogniu 3 minuty lub aż dobrze wymieszane i dokładnie ogrzane.
Dodaj gorącą mieszaninę soku do mieszaniny szampana i mieszaj 5 minut lub aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszaninę równomiernie do 8 fletów szampana i schłodzić 3 godziny lub do momentu ustawienia.
Dekorować, w razie potrzeby.
Połącz 2 szklanki soku pomarańczowego, 1 1/2 szklanki wody i 1/3 szklanki miodu z kwiatów pomarańczy w dużym dzbanku. Chill 2 godziny.
Podawać na kruszonym lodzie. Przygotowanie: 5 min., Chill: 2 godz.