Mikrofalowy SOS chlebowy
Mikrofalowy SOS chlebowy wymaga z grubsza 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka podwójnej śmietany, bułka tarta, goździki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Mikrofalówka Czekoladowy Budyń Chlebowy, Kuchenka Mikrofalowa Low Carb "Chleb", oraz Mikrofalowy Budyń Chlebowy Brzoskwiniowo-Morelowy.
Instrukcje
Połącz mleko, cebulę, goździki, liść laurowy, ziarna pieprzu i buławy w średniej wielkości misce do mikrofalówki.
Umieścić w kuchence mikrofalowej i gotować przez 2 min na wysokości.
Wyjąć, przykryć folią spożywczą i odstawić na 15 minut lub schłodzić do 2 dni, jeśli pozwala na to termin sprzedaży mleka.
Gdy jesteś gotowy do podania, przecedzić sos, a następnie powrócić do miski.
Dodać bułkę tartą, ponownie wstawić do kuchenki mikrofalowej i gotować przez 3 minuty na wysokości. Jeśli sos jest nieco grudkowaty, ubijaj, aż będzie gładki, a następnie wymieszaj śmietanę, gałkę muszkatołową i przyprawę. Zakończ gałką masła.