Mike ' s Deli słynny bakłażan Parmigiana
Mike ' s Deli słynny bakłażan Parmigiana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, romano, sos marinara, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana 2, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i rozgrzej olej na dużej patelni, holenderskim piekarniku lub frytkownicy.
Obrać bakłażana i pokroić w 1/4 cala grubości plastry. Płaszcz z każdej strony bakłażana z mąką.
W osobnej misce ubić 4 jajka i zanurzyć bakłażana w jajku, aby pokryć obie strony. Następnie weź bułkę tartą i zrób to samo, aby pokryć każdą stronę.
Gdy olej jest gorący, umieścić bakłażana w gorącym oleju i smażyć na złoty kolor. Można również użyć frytkownicy i pozostawić na około 2 do 3 minut.
Gdy wszystkie bakłażan został usmażony, uzyskać prostokątną patelnię do pieczenia i rozpocząć warstwowanie przez dodanie sosu marinara na dnie patelni, następnie bakłażan, więcej sosu, świeża mozzarella, ser Romano, i kontynuować warstwę, aż dojdziesz do góry patelni. Dopełnij sosem, mozzarellą i tartowanym Romano
Umieść bakłażana w piekarniku i gotuj przez 20 do 25 minut.