Migdałowo-Żurawinowy Ciasto Dyniowe

Almond Cranberry Squash Bake może być właśnie bezglutenowym i przyjaznym dla diety przepisem, którego szukałeś. Ta przystawka ma 221 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i kup dynię piżmową, mieloną gałkę muszkatołową, sos żurawinowy z całych jagód i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Czekoladowe kulki energetyczne z żurawiną i migdałami, Zdrowe batony do żucia z granolą bez pieczenia z migdałami i żurawiną oraz Zdrowe i pyszne: Ciasto z dynią piżmową i jabłkami.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj dynię, 2 łyżki masła, sól, cynamon, ziele angielskie i gałkę muszkatołową.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia. Mieszaj sos żurawinowy, aż zmięknie; łyżką na squash.
Połącz migdały, brązowy cukier i pozostałe masło; posypać sosem żurawinowym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złocistobrązowe i musujące.