Migdałowe Ciasteczko Marcepanowe
Migdałowe ciasteczko marcepanowe to Wegetariańskie przepis z 60 porcjami. Ten deser ma 148 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, pastę migdałową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Przepis Na Marcepan (Pasta Migdałowa) , Michelangelo (marcepanowe i migdałowe pralinki mleczne), oraz Tarta marcepanowa z wiśniami i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozgnieść na mąkę w misce z nożem do ciasta lub widelcami, aż będzie przypominać mały groszek. Stopniowo dodawać lodowatą wodę do mieszaniny, lekko mieszając, aż mieszanina będzie wystarczająco wilgotna, aby utworzyć kulkę.
Umieścić kulkę ciasta w misce i przykryć folią.
Wymieszaj pastę migdałową, cukier, jajka i ekstrakt migdałowy w osobnej misce. Przykryj miskę folią. Przechowywać w lodówce obie mieszaniny 8 godzin na noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 2 blachy do pieczenia.
Ciasto podzielić na 10 porcji. Za pomocą wałka do ciasta zwiń każdą porcję w długie paski o wymiarach około 4x12 cali. Podziel mieszankę pasty migdałowej na 10 porcji; użyj rąk, aby uformować każdą porcję w kształt Węża.
Umieść każdy migdałowy " wąż " na środku każdego paska ciasta. Złóż ciasto na i uszczelnić szew, również zamykając końce. Trochę wody pomoże utrzymać pieczęć. Ułóż rolki szew stronie w dół na blachy do pieczenia.
Przeciąć szczeliny w rolkach nożyczkami co 2 cale.
Ubij białko jaja i wodę razem w małej misce; umyj bułki z ciastem, aby je pokryć.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, 20 do 25 protokół. Odstawić do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem.